dimarts, 16 de desembre del 2014

Comentari de la exposició del tema 8: La imatge fixa en l’ensenyament: la fotografia, fotonovel·la, contes, pòsters i murals.

En aquesta exposició els nostres companys ens han ensenyat les fases que té el procés de disseny i les fases de síntesi. A més, han explicat la diferència entre una storyboard i un muntatjge; la publicació i representació d'aquestos pot ser a la web, a paper o amb una presentació.
Un altre punt ha sigut la fotografia. La fotografia és el element més important d'una fotonovel:la, un pòster o mural. Els elements principals són el pla i l'angle. A classe hem fet una activitat fent imatges amb els diversos tipus d'angles i pla, desprès les hem penjades a la xarxa social. Açí deixem unes:







Desprès han explicat el concepte de fotonovel:la, com crear una i els elements necessaris.
Per últim el mural multimèdia com a recurs educatiu dins de l'aula.
Ens ha agradat molt aquesta exposició perquè pensem que és un tema de molt interès i la classe ha sigut molt divertida.

dissabte, 13 de desembre del 2014

Comentari Tema- 14: La incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital (PDI).

Dijous 11 de Novembre de 2014, les companyes van exposar aquest tema, relacionat amb les pissarres digitals.

Ens van explicar les diferències entre les pissarres digitals (PD) i les pissarres digitals interactives (PDI). La diferencia que més podem destacar, és que la PD no es táctil, aleshores només es pot utilitzar amb el rató i el teclat, no pots realitzar activitats amb pantalla tàctil, perquè no té.

També van parlar dels diversos tipus de PDI que hi ha, com són:

- PDI tàctil.
- PDI portàtil, que la pots enportar a qualsevol lloc.
- Taula interactiva.
- Tablet monitor

I molt més, però van destacar aquestos.

Aquest tema ens pareix de molta importància, ja que, còm cada vegada avançem més respecte a les tecnologies, arribarà un moment en el qual a les nostres aules hi hajen tot tipus de aparells tecnológics, aleshores haurem de formar-nos per a saber quins tipus hi ha i com funciona cadascun.

dimarts, 9 de desembre del 2014

Comentari exposició tema 12: Mobile learning. Mòbils, tablets, e-books.

El tema d'avui tractava sobre el mobile learning. Aquest concepte consisteix en una manera d'ensenyar i aprendre utilitzant dispositius mòbils com tablets, e-books i mòbils. És un nou tipus d'aprenentatge.

Les taulets són ordinadors a mig camí entre un ordenador portàtil i un PDA. S'escriu per mitjà d'una pantalla sensible.
Com tot, les taulets tenen avantatges i desavantatges. Per exemple, tenen molta facilitat de maneig però són molt fràgils.

Els e-books són llibres electrònics, Alguns avavantatges són que ocupen poc espai, són barats i ràpids de reprpoduir. I algun inconvenients és que no són independents, cansen més la vista i requereixen d'un aprenentatge inicial.

Els mòbils permeten la interactivitat en diferents àmbits, ampli el volum d'informació i la flexibilitza però requereixen molta inversió de temps i precisa d'unes mínimes competències tecnològiques; entre altres coses.

Les aplicacions són xicotets programes informàtics. A l'hora de triar una aplicació hi ha que tindre en compte l'ús que té l'aplicació, el disseny, el valor del contingut, els comentaris i els permisos d'accés.

Les aplicacions serveixen per a tablets i per a mòbils. Hi ha molts tipus d'aplicacions: aplicacions educatives, informatives, d'oci, etc. 

divendres, 5 de desembre del 2014

Comentari del tema- 11: Utilització educativa del so. Els podcast, la música i la ràdio.

En aquesta exposició de les principals coses de les quals es va parlar va ser de dispositius i recursos de sons, com per exemple, trobem la aplicació spotify, que està feta per a reproduir música, no te la pots descarregar pero si que la pots escoltar en línia. També està soundcloud, que és una plataforma de distribució de música online, açí es munta la música acabada, un ejemple d'un dj que ho fa és dj Tiesto. I finalment audacity, que és un editor d'audio, en els sistemes GNU i Linux, és una gravació a temps real.

Ens ha paregut molt interessant ja que ens han explicat també les diverses activitats que podem realitzar amb els nostres alumnes utilitzant recursos com: la gravadora, per fer una radio amb els xiquets, l'ordinador, el projector digital..i molts més recursos dels quals disposem.

També podriem fer una activitat com per exemple, que els xiquets imiten el so dels animals que diga la mestra, i ella mateixa els gravarà en una gravadora, per què més tard reconeguen el so que han fet.

dijous, 4 de desembre del 2014

BON NADAL AMICS!!! :)

Mitjançant el programa pizap hem editat aquesta fotografia de felicitació de nadal, podeu entrar amb aquest enllaç i crear la vostra propia felicitació:  http://pizap.com/



i mitjaçant el programa online, loonapix, també hem fet una xicoteta postal de felicitació nadalenca. Podeu accedir amb aquest enllaç:  http://www.loonapix.com/


i aquesta es la imatge de mostra que hem fet :)


Esperem que us agreden. BON NADAL!! 


dilluns, 1 de desembre del 2014

Comentari exposició tema 17: El programari lliure aplicat a l’educació. Les polítiques del programari lliure. LLIUREX

L'últim tema exposat a classe ha sigut el tema del programari lliure aplicat a l'educació i el sistema operatiu Lliurex.

El programari és gratuit, açí la gent pot treballar, crear i experimentar amb programes i aplicacions lliurs, ens permet controlar el softwarre i a més respecta la llibertat de l'usuari i de la comunitat.

Quant a Lliurex, les nostre companyes han explicat què és i per a què serveix de forma molt clara:

"Lliurex és un sistema operatiu amb diverses aplicacions gratuïtes de tipus educatiu utilitzat a la Comunitat ValencianaTé un sistema operatiu com son Microsoft Windows, Apple Mac o Google Android però aquest té un software lliure, creat per la Conselleria de la Generalitat Valenciana.
Aquest és la URL: http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/
Açí podem trovar què és Lliurex, cóm es pot descarregar, la documentació, el foro, les ventatges que té lliurex, etc."

Les aplicacions són de caràcter educatiu adaptades a totes les edats i àrees del currículum.

diumenge, 30 de novembre del 2014

Tema- 17: El programari lliure aplicat a l’educació. Les polítiques del programari lliure. LLIUREX

1. Què és LLIUREX?

Lliurex té un sistema operatiu com son Microsoft Windows, Apple Mac OSX o Google Android.

Un sistema operatiu és el conjunt de programes que gestiona els recursos físics de l'ordinador i proveeix de serveis bàsics als programes de aplicació. Juntament amb el sistema operatiu, són necessaris altres programes per a poder realitzar tasques útils amb l'ordinador: els programes d'aplicació. Els més coneguts són els programes ofimàtics, els navegadors web i els reproductors multimèdia què, per suposat, tenen alternatives lliures en LLIUREX.

Al conjunt que forma el sistema operatiu amb una selecció de aplicacions se les denomina distribució. així doncs, LLIUREX és una distribució educativa que está basada principalment en Ubuntu i Debian.


L' enlllaç de la pàgina oficial és el següent: http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex

dimarts, 25 de novembre del 2014

Comentari exposició tema 15: Internet com a mitjà d'informació, comunicació i aprenentatge.

El tema exposat avui tractava el tema d'Internet. Per començar, les nostres companyes han explicat què és això d "Internet" i la seua història i evolució.
També han exposat els avantatges i inconvenients quue té Internet a l'àmbit acadèmic, que són els següents:
Avantatges:

  • Diversa informació.
  • Varietat de recursos educatius.
  • Comunicació i intercanvi d'informació.
  • Interés i motivació.
  • Iniciativa.
  • Etc...
Inconvenients:
  • Informacions falses o obsoletes.
  • Continguts inadequats.
  • Visió parcial de la realitat.
  • Esforç escàs.
  • Distracció i addicció.
  • Ansietat.
  • Etc...
Han fet una explicació molt clara d'Internet com a:
  1. Recurs per a la recerca d'informació.
  2. Recurs per a la comunicació.
  3. Recurs per a l'aprenentatge.
Internet també seveix per a l'aula d'Educació Infantitl. Gràcies a aquest recurs podem crear projectes mitjançant diversos programes, podem comunicar-nos amb els pares, podem cercar informació, etc. És a dir, Internet avui en dia és un recurs molt important a l'aula, i en la societat en si.


Comentari tema-7: La informàtica i els multimèdia. La seua utilització en educació infantil.

Hui dia 25 de novembre de 2014, les companyes han exposat aquest tema de la informatica i els multimèdia. 

El que ens han explicat és el concepte de multimedia, que es un tipus de sistema que junta les fotos, els videos, sons, moviment i text, per crear algun recurs per a educació infantil o crear un video, o per a qualsevol altre tipus de treball o presentació. Ens han explicat les fases d'utilització de les multimèdia, la utilització d'aquestes i les diverses funcions que tenen a educació infantil. 

Aquest tema també és un tema de gran interés, ja que com hem pogut observar a l'exposició, gracies a moltes aplicacions multimèdia podem crear contes interactius, per a motivar més als nostres alumnes, i per a mostrar-los les diverses formes que tenen els nostres alumnes d'aprendre. També trobem págines web on hi ha creats uns jocs on els xiquets entren i poden jugar de forma interactiva.

dijous, 20 de novembre del 2014

Realitat augmentada.

Avui el nostre amic Àngel ens ha fet una exposició que tractava el tema de la realitat augmentada.
La realitat augmentada és un punt intermedi entre la realitat del món i la realitat virtual, és a dir, un món real i elements viruals.

Hi ha tres tècniques de visualització a la realitat augmentada:
1) Display en el cap.
2) Display de ma.
3) Display espacial.

Els components són:
-Computadora, smartphone, tablets...
-Software per a crear i veure AR.
-Informació virtual.
-Activadors.

A més, existeixen aplicacions per a l'educació, per al entreteniment, per a la medicina, navegació, etc.

Els canvis per a nosaltres com a mestres:
-Noves formes i d' interectuar amb el món.
-És un aprenentatge connectat a la vida i ens dóna un millor coneiximent de la realitat.

La realitat augmentada és un món molt interessant que a tothom li agradaría visitar alguna vegada.

dimecres, 19 de novembre del 2014

Comentari exposició tema 3: Les TIC i la inclusió educativa.

El tema exposat per les nostres companyes parlava sobre la inclusió en l’aula.

 La inclusió es refereix a l’educació que té en compte i respecta les necessitats individuals del alumne i intenta eliminar barreres per a afavorir un aprenentatge amb igualtat d’oportunitats.

Les TIC ajuden a donar respostes a les necessitats educatives. La tecnologia educativa ha de tindre algunes característiques com,  per exemple, ser adaptable, assequible, accessible per a tots, etc.


Ens ha semblat una exposició molt interessant i clara en la qual ens han donat moltes pàgines web per a trobar informació per ampliar tot el que han exposat. 

dimarts, 18 de novembre del 2014

Comentari exposició Tema- 5: La utilització de les xarxes socials des d’una perspectiva educativa.

El tema exposat hui, ha sigut el de les xarxes socials, les meues companyes l'han explicat d'una forma molt amena i entretinguda, ja que és un tema del qual tratem a diari, tant si entrem a facebook, a instagram, o qualsevol altra xarxa social, ja siga per compartir fotos, informació o per a comunicar-nos amb altres persones.

Ens han parlat dels avantatges i desadvantatges que tenen el ús de les xarxes socials, un dels temes que pot ser ens preocupe com a futures mestres, es el tema de la seguretat o fiabilitat de certes xarxes socials, ja que no totes son segures..aleshores, hem de saber quines xarxes podem utilitzar i quines no.

Una de les coses que més ens ha agradat és el tema de crear grups a facebook o instagram o en blogs de classe on les mestres pugen compartir informació amb tots el pares dels alumnes de la seua classe, per informar-los de futures assemblees, excursions, per mostrar-los les fitxes o treballs fets a classe..etc, d' aquesta forma tots els pares estaran informats quasi diariament de les coses que fan els seus xiquets a l'aula.

Aquest tema és un dels més importants, ja que com a futures docents hem de tenir eixos coneixements per a quan estiguem en una escola poder tenir totes les habilitats i coneixements d'eixe moment, en vers de les TIC a l'aula.

dimarts, 11 de novembre del 2014

Comentari exposició tema-4: Intrernet aplicat a l'educació: Blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor.

Hui hem exposat nosaltres, el nostre grup, compost per Ylenia Maciá, Jésica García, Laura Navarro y jo, Sarai Quesada.
El nostre tema d' exposició tracta de les webs 2.0 de les quals podem treballar a les aules.
Trobem la WEBQUEST, és una activitat guiada i estructurada, i es recomana que s' utilitze en aules de primaria o secundària, perquè és més complexa, després trovem una versió reduïda d' aquesta, que és la MINIQUEST. La CAÇERA DEL TRESOR és paregut a la webquest però aquesta si que la podem utilitzar per a xiquets d'infantil, ja que nosaltres tractem un tema, del qual els xiquets tenen que investigar i respondre a les preguntes o exercicis que els posem. Les meues companyes han parlat de les wikis, que també es un recurs fonamental, ja que amb ajuda dels pares es poden fer grans coses, sempre per motivar més als nostres xiquets. I finalment també hem parlat del blog, que com ja en tenim un, sabem més o menys com s'utilitza.

Exposició tema 4. Intrernet aplicat a l'educació: Blog i wiki, webquest, miniquest i cacera del tresor.

En aquesta assignatura exposarem el tema del internet aplicat a l'educació,
La presentació del nostre tema és la següent:



Els videos recomanats que apareixen al tema són:

Las cazas del tesoro: https://www.youtube.com/watch?v=mE-FjgDxwdA
¿Qué és una wiki?: http://goo.gl/H3GEqD

Les webs recomanades són:

Per accedir a la nostra MINIQUESThttps://sites.google.com/site/elsxiquetsaules/

La nostra CACERA DEL TRESORhttps://sites.google.com/site/elsanimalsaules/

WIKI: http://elscolorstic.wikispaces.com/


dissabte, 8 de novembre del 2014

Comentari sobre l' exposició del tema 13: El vídeo en l’ensenyament i la formació.

El tema que hem vist avui tractava del vídeo com a recurs didàctic per a l'ensenyament. 

El vídeo és un element molt atractiu i motivador tant per als docents com per a l'alumnat.


Cóm les nostres companyes han explicat, l'ús del vídeo té avantatges i inconvenients.

Al vídeo també podem donar moltes funcions: és un element amb gran valor motivador, és una font de transmissió del coneixement molt atractiva perquè té moltes possibilitats, ens obliga a formar-nos contínuament i ens serveix per ampliar coneixements. I també molts usos; ja que promou la creativitat de l'alumnat, s'utilitza per a  transmetre informacions i idees i ens serveix per avaluar als alumnes.

Per a crear un vídeo hi ha dos fases:

1)  Observació, idees, determinen el nostre objectiu, el temps que utilitzarem

2) Amb les eines corresponents gravem, editem i projectem el vídeo avaluant el resultat.
L'exposició ha sigut molt  interesant, a més, han explicant els punts més importants amb molta claritat.

dimarts, 4 de novembre del 2014

Comentari sobre l' exposició del tema- 9: La competència digital de l’alumnat en Educació Infantil

Aquest és el segón grup que ha expossat hui, el tema tractava de les competències digitals que han de tindre els estudiants.

Com ja sabem, per conèixer com funcionen les noves tecnologies, com per exeple l' ordinador o les pissarres digitals,(que son elements que trobem cada vegada més a les aules) els alumnes han de tindre uns coneixements previs d'açò, perquè si no ho tenen adquirit, no sabran com funcionen, per això proposem als alumnes unes competències bàsiques que han de tindre, per saber desarrollar-se en aquest nou món de les tencologies, còm per exemple, saber les parts d' un ordinador, conèixer les diverses funcions que té aquest, i també saber com utilitzar les eines 2.0, on els alumnes poden fer activitats interactives, lúdiques i a la vegada motivadores, al utiltzar una eina diferent al paper o les fitxes, dentre altres.

Aquesta exposició també ens ha paregut una exposició clara, on els conceptes bàsics que ens volien transmetre les nostres companyes ens han arribat, i ho hem entés bastant bé. Els temes d' avui ens han paregut interessants perquè qualsevol mestra ha de saber i conèixer les competències que han de tindre tant els professors com els alumnes, per poder utilitzar les TIC d' una forma adecuada.

Comentari sobre exposició tema 2: La competència digital del professorat (model TPACK)

El tema d' avui tractava de les competències del professorat. Les nostres companyes han explicat les competències bàsiques, les noves i les digitals. També han resumit molt be (i reforçat amb un vídeo explicatiu) el model TPACK. 

En la presentació també han exposat unes activitats que han fet per a donar exemples de com reforçar aquestes competències.

El tema exposat ha sigut molt interesant ja que ens ajuda a nosaltres, futures mestres, tenir clar quins són els nostres rols, les nostres funcions, les fases que hi ha que recòrrer a l'hora de l'adquisició de les competències i la nostra actitud de cara a la utilització de les TIC.

dimarts, 28 d’octubre del 2014

Comentari sobre exposició tema-6: L'organització de les TIC als centres d' infantil i primaria. Pla TIC.

El tema de l'exposició d'avui era un tema que tractava de les TIC en general, ens explicaven les companyes quines utilitzacions tenen les TIC, com per ejemple, es poden utilitzar per comunicar-se, aprendre, informar-se..etc.

També han explicat molt bé el que es el Pla TIC, podem dir que és el apropar als mestres i alumnes a les noves tecnologies.

Els elements TIC també es una part important, ja que les utilitzarem cada vegada més a les nostres aules, alguns exemples d' elements trobem: el racó de l' ordinador, la web cam, l'armari mòbil, les tabletes, les càmeres fotogràfiques digitals i càmeres de vídeo i el projectors, els quals ens ajudaràn en el procés d' ensenyament- aprenentatge.
Respecte al Pla TIC, les companyes ens han explicat les diverses característiques que te, i els elements que formen aquest Pla.

I finalment a l'apartat de possibilitats educatives, ens han exposat diverses activitats que podem fer a educació infantil referides a aquest tema, ens han paregut molt interessants, ja que hui dia es molt important ensenyar als xiquets i xiquetes a utilitzar la gran varietat de recursos tecnològics que disposem. Una de les activitats que més ens ha agradat es la de fer un conte interactiu amb els alumnes de la classe, també fer activitats amb la pissara interactiva.

Ens ha paregut un tema molt interessant i les companyes s'han expressat amb molta claredat.

dilluns, 13 d’octubre del 2014

EVOLUCIÓ


Aquesta imatge és una comparació de les tecnologíes de la informació i comunicació amb les estacions de l'any.

dijous, 25 de setembre del 2014

BENVINGUTS AL NOSTRE BLOG

Bon dia,


 som Sarai i Laura, i estudiem 2n d'Educació Infantil a la Universitat d' Alacant.
i hem creat aquest blog per a publicar entrades, imatges i treballs relacionats amb l'assignatura d'aules digitals.
Esperem que vos agrade!