dimarts, 9 de desembre del 2014

Comentari exposició tema 12: Mobile learning. Mòbils, tablets, e-books.

El tema d'avui tractava sobre el mobile learning. Aquest concepte consisteix en una manera d'ensenyar i aprendre utilitzant dispositius mòbils com tablets, e-books i mòbils. És un nou tipus d'aprenentatge.

Les taulets són ordinadors a mig camí entre un ordenador portàtil i un PDA. S'escriu per mitjà d'una pantalla sensible.
Com tot, les taulets tenen avantatges i desavantatges. Per exemple, tenen molta facilitat de maneig però són molt fràgils.

Els e-books són llibres electrònics, Alguns avavantatges són que ocupen poc espai, són barats i ràpids de reprpoduir. I algun inconvenients és que no són independents, cansen més la vista i requereixen d'un aprenentatge inicial.

Els mòbils permeten la interactivitat en diferents àmbits, ampli el volum d'informació i la flexibilitza però requereixen molta inversió de temps i precisa d'unes mínimes competències tecnològiques; entre altres coses.

Les aplicacions són xicotets programes informàtics. A l'hora de triar una aplicació hi ha que tindre en compte l'ús que té l'aplicació, el disseny, el valor del contingut, els comentaris i els permisos d'accés.

Les aplicacions serveixen per a tablets i per a mòbils. Hi ha molts tipus d'aplicacions: aplicacions educatives, informatives, d'oci, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada