dimarts, 16 de desembre del 2014

Comentari de la exposició del tema 8: La imatge fixa en l’ensenyament: la fotografia, fotonovel·la, contes, pòsters i murals.

En aquesta exposició els nostres companys ens han ensenyat les fases que té el procés de disseny i les fases de síntesi. A més, han explicat la diferència entre una storyboard i un muntatjge; la publicació i representació d'aquestos pot ser a la web, a paper o amb una presentació.
Un altre punt ha sigut la fotografia. La fotografia és el element més important d'una fotonovel:la, un pòster o mural. Els elements principals són el pla i l'angle. A classe hem fet una activitat fent imatges amb els diversos tipus d'angles i pla, desprès les hem penjades a la xarxa social. Açí deixem unes:







Desprès han explicat el concepte de fotonovel:la, com crear una i els elements necessaris.
Per últim el mural multimèdia com a recurs educatiu dins de l'aula.
Ens ha agradat molt aquesta exposició perquè pensem que és un tema de molt interès i la classe ha sigut molt divertida.

dissabte, 13 de desembre del 2014

Comentari Tema- 14: La incorporació als escenaris educatius de la pissarra digital (PDI).

Dijous 11 de Novembre de 2014, les companyes van exposar aquest tema, relacionat amb les pissarres digitals.

Ens van explicar les diferències entre les pissarres digitals (PD) i les pissarres digitals interactives (PDI). La diferencia que més podem destacar, és que la PD no es táctil, aleshores només es pot utilitzar amb el rató i el teclat, no pots realitzar activitats amb pantalla tàctil, perquè no té.

També van parlar dels diversos tipus de PDI que hi ha, com són:

- PDI tàctil.
- PDI portàtil, que la pots enportar a qualsevol lloc.
- Taula interactiva.
- Tablet monitor

I molt més, però van destacar aquestos.

Aquest tema ens pareix de molta importància, ja que, còm cada vegada avançem més respecte a les tecnologies, arribarà un moment en el qual a les nostres aules hi hajen tot tipus de aparells tecnológics, aleshores haurem de formar-nos per a saber quins tipus hi ha i com funciona cadascun.

dimarts, 9 de desembre del 2014

Comentari exposició tema 12: Mobile learning. Mòbils, tablets, e-books.

El tema d'avui tractava sobre el mobile learning. Aquest concepte consisteix en una manera d'ensenyar i aprendre utilitzant dispositius mòbils com tablets, e-books i mòbils. És un nou tipus d'aprenentatge.

Les taulets són ordinadors a mig camí entre un ordenador portàtil i un PDA. S'escriu per mitjà d'una pantalla sensible.
Com tot, les taulets tenen avantatges i desavantatges. Per exemple, tenen molta facilitat de maneig però són molt fràgils.

Els e-books són llibres electrònics, Alguns avavantatges són que ocupen poc espai, són barats i ràpids de reprpoduir. I algun inconvenients és que no són independents, cansen més la vista i requereixen d'un aprenentatge inicial.

Els mòbils permeten la interactivitat en diferents àmbits, ampli el volum d'informació i la flexibilitza però requereixen molta inversió de temps i precisa d'unes mínimes competències tecnològiques; entre altres coses.

Les aplicacions són xicotets programes informàtics. A l'hora de triar una aplicació hi ha que tindre en compte l'ús que té l'aplicació, el disseny, el valor del contingut, els comentaris i els permisos d'accés.

Les aplicacions serveixen per a tablets i per a mòbils. Hi ha molts tipus d'aplicacions: aplicacions educatives, informatives, d'oci, etc. 

divendres, 5 de desembre del 2014

Comentari del tema- 11: Utilització educativa del so. Els podcast, la música i la ràdio.

En aquesta exposició de les principals coses de les quals es va parlar va ser de dispositius i recursos de sons, com per exemple, trobem la aplicació spotify, que està feta per a reproduir música, no te la pots descarregar pero si que la pots escoltar en línia. També està soundcloud, que és una plataforma de distribució de música online, açí es munta la música acabada, un ejemple d'un dj que ho fa és dj Tiesto. I finalment audacity, que és un editor d'audio, en els sistemes GNU i Linux, és una gravació a temps real.

Ens ha paregut molt interessant ja que ens han explicat també les diverses activitats que podem realitzar amb els nostres alumnes utilitzant recursos com: la gravadora, per fer una radio amb els xiquets, l'ordinador, el projector digital..i molts més recursos dels quals disposem.

També podriem fer una activitat com per exemple, que els xiquets imiten el so dels animals que diga la mestra, i ella mateixa els gravarà en una gravadora, per què més tard reconeguen el so que han fet.

dijous, 4 de desembre del 2014

BON NADAL AMICS!!! :)

Mitjançant el programa pizap hem editat aquesta fotografia de felicitació de nadal, podeu entrar amb aquest enllaç i crear la vostra propia felicitació:  http://pizap.com/



i mitjaçant el programa online, loonapix, també hem fet una xicoteta postal de felicitació nadalenca. Podeu accedir amb aquest enllaç:  http://www.loonapix.com/


i aquesta es la imatge de mostra que hem fet :)


Esperem que us agreden. BON NADAL!! 


dilluns, 1 de desembre del 2014

Comentari exposició tema 17: El programari lliure aplicat a l’educació. Les polítiques del programari lliure. LLIUREX

L'últim tema exposat a classe ha sigut el tema del programari lliure aplicat a l'educació i el sistema operatiu Lliurex.

El programari és gratuit, açí la gent pot treballar, crear i experimentar amb programes i aplicacions lliurs, ens permet controlar el softwarre i a més respecta la llibertat de l'usuari i de la comunitat.

Quant a Lliurex, les nostre companyes han explicat què és i per a què serveix de forma molt clara:

"Lliurex és un sistema operatiu amb diverses aplicacions gratuïtes de tipus educatiu utilitzat a la Comunitat ValencianaTé un sistema operatiu com son Microsoft Windows, Apple Mac o Google Android però aquest té un software lliure, creat per la Conselleria de la Generalitat Valenciana.
Aquest és la URL: http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex/
Açí podem trovar què és Lliurex, cóm es pot descarregar, la documentació, el foro, les ventatges que té lliurex, etc."

Les aplicacions són de caràcter educatiu adaptades a totes les edats i àrees del currículum.